JORI SIVONEN DISKOGRAFIA, SÄESTYKSET

Jori Sivosen studioura käynnistyi vuonna 1975 PSO- yhtiössä, hänen vastatessaan pääosin sovituksista Joulun aikaan- kokoelmalevyllä, solisteina mm. Cumulus nimellä Tabulus, Berit ja Eija Sinikka. Kosketinsoittimet ja sittemmin syntetisaattorit muodostuivat miehelle ominaisiksi soittimiksi. Uran alusta lähtien aina 1980-luvun alkupuolelle asti rumpalina/ lyömäsoittajan oli Hannu ”Roope” Koistinen kuten myös samana aikana erityisesti Tapani ”Nappi” Ikonen. Basisteja 1970-luvulla ovat olleet erityisesti kuten voi päätellä, levytuottaja Timo Lindström, Reijo Karvonen, Harri Merilahti ja Ilkka Willman varmastikin niin ikään. Tapio ”Jäpikkä” Salo ja Juha Tikka osallistuivat sessioihin samassa roolissa jonkun verran ainakin. Heikki ”Häkä” Virtanen ja Pekka Helin olivat 1970- ja 1980-luvuilla mukana useilla Sivosen johtamilla sessioilla ko. roolissa niin ikään osana silloista vakituista kokoonpanoa, johon kuuluivat Sivosen lisäksi myös toinen kosketinsoittaja (joskus korvaten Sivosen) Kari Kuusamo, kitaristit Janne Louhivuori ja Juha Björninen enimmäkseen yhtaikaa. Heikki Laurila niin ikään oli monilla samoilla sessioilla mukana. Kaarlo ”Kalle” Lae oli 1970-luvulla niin ikään kitaristina, Sami Hurmerinta, Antero Jakoila ja Taisto Wesslin muutamalla sessiolla niin ikään. Monilla Sivosen sessioilla oli mukana ainoastaan hän itse, kuten voi kuulla levytyksistä sekä taiteilijoiden henk. koht. levytyslistojen merkinnöistä huomata. Syntetisaattorit, korkeintaan basso ja sähkökitara useilla mukana, Ikosen mukanaoloista ei ole selvyyttä juurikaan. Nuoremman polven rumpalit Vesa Aaltonen, Jartsa Karvonen ja Miri Miettinen olivat myös mukana 1980-luvulla Sivosen johtamilla levytyksillä jonkin verran. Peter Lerche soitti varsin monilla Sivosen sessioilla 1980-luvulla kitaraa.

1980-luvun loppupuolella pikku hiljaa mukaan kitaristiksi tuli Vesa Anttila, Louhivuoren ja Björnisen viimeisinä vanhasta vakikokoonpanosta jäädessä pois 1990-luvun alussa, kun Sivonen muutenkin piti välillä hiljaiseloa sovittajan työstä keskittyen sävellyspuoleen ja mainosmusiikin tekoon yrityksensä kautta. Kun Sivonen alkoi pikku hiljaa sovittamaan taas niin ikään, oli kokoonpano kutistunut hänen ja Vesa Anttilan kokoiseksi, koneet ja kitarat lukuunottamatta joitakin puhaltimia, joita vierailijat hoitivat tietyillä levytyksillä ynnä taustalaulajien mukanaolo. 2000-luvulle tultaessa sitten Anttila väistyi kitaristin paikalta, Jorin alkaessa sitten itse myös treenaamaan kitaran soittoa enemmän. Hän hoitikin taustat siitä eteenpäin koneilla ja kitaroilla kunnes myi äänittämönsä 2000-luvun puolessavälissä ja jättäytyi sivuun pääasiallisesta musiikin parissa työskentelystä.

Taustalaulajia on sitten mahtunut mukaan lukuisia matkan varrelle. Erityisen paljon seuraavat ovat tehneet esimerkiksi näitä osuuksia. Irina Milan, Irma Tapio, Martti Metsäketo, Pekka ”Pave” Maijanen, Maarit Hurmerinta, Arto Alaspää, Marjo-Riitta Kervinen. Niin ikään Vesa Enne, Pirjo Aittomäki-Rantanen, Anita Pajunen-Välimaa, Anna-Mari Kähärä ja Jorin tytär, animaatioääni Jenni (varmuudella ainakin kolme viimeksi mainittua) ovat varmasti olleet monilla näillä levytyksillä mukana niin ikään kuten voi kuulemansakin perusteella päätellä. 1990-luvulla mukana oli niin ikään Heikki”Rele” Kosunen tässä roolissa. Jousi- ja puhallinsoittajat ynnä muutamat muut tiettyjen instrumenttien taitajat, joita ei tässä mainittu, ovat olleet sitten enemmän vierailijoita kuin varsinaisia hovisoittajia. Diskografiasta selviää ainoastaan näiden henkilöiden nimet, joiden listat on onnistuttu saamaan lukuunottamatta boxijulkaisuista poimittuja joitakin kokonaisia kokoonpanotietoja. Mahdollisia lisäyksiä tulee aikaisempien levytysten osalta, kun ainakin boxijulkaisua ilmestyy.

Marko Niemi

6.2.2014, päivitetty (oheinen linkki lisätty) 24.10.2015, Juha Björnisen listan saatua selkiytetty 9.9.2017, Antero Jakoilan muistelmateoksen tietojen pohjalta, 21.6.2019

Kappalekohtaiset oletukset perusteluineen:

https://finnishsongwriters.wordpress.com/2015/10/24/jori-sivonen-diskografia-oletettavasti-tietyilla-kappaleilla-soittavat-muusikot/

Yksi kommentti artikkeliin ”JORI SIVONEN DISKOGRAFIA, SÄESTYKSET

  1. Paluuviite: JORI SIVONEN DISKOGRAFIA: LEVYTETYT LAULUT: AI-AI JUSSI (1983) | Suomi Music Finland: diskografioita (discographies)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.