OTE TEOKSESTA: EINO GRÖN – ENEMMÄN KUIN TANGO, OSA 15.

4.

Laulajan leipä on pienissä paloissa maailmalla. Parhaina vuosinaan Eino Grön on ajanut autolla yli 100.000 kilometriä. Ensimmäisen oman auton hän hankki vuonna 1959. Silloin asvaltti oli harvinaista, kaikilla pääteilläkään ei ollut edes öljysoraa. Talvisin teitä ei edes hiekoitettu. Keväisin tanssipaikoille pääsi roudan rikkomia sivuteitä.

Kerran Eikan kaunis Ford Courier- farmari juuttui pohjaansa myöten routineen tien kuravelliin Vilppulan lähellä. Pellolta haettiin traktori vetämään auto ylös. Sielua raastoi, kun uudet pohjapellit rutisivat, mutta ylöshän se oli saatava.

27.10.1962 ajettiin Ala-Härmästä kotiin Helsinkiin yötä myöten Raimo Roihan ylpeydellä, upealla Cadillacilla, kun Ylöjärven tienoilla alkoi sataa alijäähtynyttä vettä. Ennen Tamperetta Parkanon tien alikäytävässä oli lisäksi mustaa jäätä, ja kuljettaja menetti auton hallinnan. Auto karkasi pitkin alikäytävän seiniä ja matka jäi siihen. Auton lisäksi ruhjoontui laitimmaisena istuneen Pekka Stevanderin olkapää. Onneksi hän ei nojannut päätään auton oveen. Pekka Stevander ei sen jälkeen koskaan nukkunut öisillä automatkoilla.

Päivämäärä on jäänyt Eikan mieleen hyvin. Samana päivänä syntyi Grönin perheeseen poika, Ari. Tieto saatiin tanssipaikalle Alahärmään, siksi oli myös kiire kotiin.

Em. teos: toim. Jarmo Virmavirta, kust. Tähtikustannus, 1998

CCI03092016_0001

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s